sandareds
arkitektkontor


hem

projekt

hållbara hus

anlita arkitekt

kontakt

 
Projekt: om- och tillbyggnad av äldre hus i Bollebygd

Beställare: privat
Omfattning: 56 m2
Genom en om- och tillbyggnad av huset ville beställaren få större utrymme för tvätt och dusch, samtidigt som man vill ta fram husets gamla fasad (som hade fått eternitbeklädnad på 50-talet). Man ville även få större utrymme för släktmiddagar m m så därför ritades en gammaldags veranda till.
Projekt: tillbyggnad av villa i Göteborg

Beställare: privat
Omfattning: 74 m2

Huset behövde en större tillbyggnad för att den stora familjen skulle få plats. Genom att förlänga huset åt nordost i två plan fick man större sällskapsutrymme i bottenvåningen och två extra sovrum + badrum på ovanvåningen. Huset avslutas med uteplatser i båda planen. Det var viktigt att få liten insyn från vägen utanför och att utseendet på huset blev enhetligt.
 
Projekt: ombyggnad av flerfamiljshus i Borås

Beställare: privat
Omfattning: 140 m2
I flerfamiljshuset finns idag två mindre vindslägenheter. Genom att slå ihop de båda lägenheterna och samtidigt ”öppna upp taket” skapas en stor representativ våning med vacker utsikt över staden. Med en stor generös terrass i väster skapas ett boende med kvaliteter både från våningen i sta´n och villans utomhusliv.
 
Projekt: tillbyggnad till äldre hus i Sandared

Beställare: privat
Omfattning: 26 m2
I den lilla tillbyggnaden ut mot gatan fick man ett extra sovrum. Eftersom tillbyggnaden har extra takhöjd kunde man utnyttja den till ett sovloft som fungerar som myshörna och gästrum. Tillbyggnaden ger också en ökad avskildhet åt uteplatsen och trädgården.
 
Projekt: villa i Borås

Beställare: privat
Omfattning: 187 m2
Förslag till nybyggd villa på Byttorp, Borås